Alla inlägg den 14 mars 2010

Av Julia och Melinda - 14 mars 2010 21:18

Hej alla läsare!
Hoppas ni haft en underbar helg, och njutit av er ledigheten med god mat och trevligt sällskap!
Tycker ni det är dags för ett renare liv? I detta inlägg kommer jag att berätta för er om vad detox är samt förklara varför man ska använda sig av det. Jag kommer själv att testa detta, med start imorgon, måndag.


DETOX


En detox handlar om att rensa ut gifter och slaggprodukter som har samlats i dina organ genom att äta en kost som är utrensande, vitamin- och mineralrik och full av antioxidanter och samtidigt utesluta så mycket gifter som det går.


Det är så att vi människor belastar vårt inre organ med alldeles för mycket gifter, det är därför är väldigt nödvändigt att göra en detox minst en gång om året.

Vår kropp kan inte hantera alla gifter vi stoppar i oss dagligen, det gör att vi skapar obalans i kroppen och kan även medföra att man får ett surt ph-värde.


Genom att göra en hälsosam detoxkur ger du kroppen bra förutsättningar för att må bra. Du får en känsla i kroppen av renhet, välmående och välbefinnande med en god matsmältning och fungerande mag och tarmfunktion.


TIO ANLEDNINGAR TILL ATT GENOMFÖRA EN DETOXKUR
 
1. Mer energi
När du blir av med mycket slaggprodukter och gifter och ger din kropp semester ett tag så märks detta på din energi. Efter ca 5-6 dagar är det vanligt att man upplever att man "flyger fram" och är piggare hela dagen.
 
2. Lugn mage
Även om du upplever att du inte har problem med din mage så kommer du att märka skillnad. Magen kommer att vara i bra balans och fungera bättre än förut.
 
3. Immunförsvaret
I början kan kroppen reagera och du kan få ont på olika ställen, men dessa obehagligheter försvinner. Efter en detox med framför allt massor med C-vitaminer bidrar det till att stärka kroppens försvar.
 
4. Bättre sömn
Många upplever att de sover bättre och att kroppen är mer avkopplad och i balans. Den största anledningen är att du undviker alkohol och kaffe.
 
5. Balans
Detta är svårt att förklara för du måste uppleva det själv. På något svårförklarligt sätt infinner sig en harmoni och en balans i kroppen efter att du har gjort en detox, och det är värt en hel del!
 

6. Viktminskning
Du kommer med all sannolikhet att gå ned i vikt. Det är vanligt att man går ner i vikt under en detoxkur.



7. Vackrare hud
Huden glänser och blir vackrare, kommer att kännas mjukare, lenare, slätare och mera smidig.
 
8. Glansigt hår
Du kommer att märka stor skillnad i ditt hårs kvalitet. Efter några veckor märks resultatet - glansigt hår med mer liv!
 
9. Mindre celluliter
När du blir av med slaggprodukter och fett minskar du också risken att få celluliter och många upplever att de minskar.
 
10. Ett hälsosammare liv
En kost rik på vitaminer, mineraler, antioxidanter och bra fetter stärker alla organ i kroppen. Om du dessutom fortsätter minimera ditt intag av gifter som alkoholkaffe, huvudvärkstabletter, salt och tillsatser så är chansen stor att du känner ökat välmående och ett hälsosammare liv.


Tycker ni det verkar bra?

- Jag personligen tycker det verkar otroligt bra. Har själv problem med en del av de "anledningarna" jag nämnde ovan och hade varit perfekt om man kommit i balans med dem. Jag kommer i morgon att gå till hälsokostaffären för att köpa en detoxkur. Jag var där i veckan och då rekommenderade dem den jag har på bild nedan. Det är en dricka man ska dricka varje dag i tjugo dagar. Återkommer med mer information imorgon när jag pratat med dem och vet exakt hur man ska göra.

 


       

  

"Du ger din kropp en chans att återhämta sig och det är en bra början på din nya hälsosamma livsstil"

Presentation


Vår blogg är en blogg för dig som är intresserad av hälsa, kost och motion. Här hittar du allmäna hälsotips, konkret fakta om vad som är viktigt för dig som person för att få en så bra livsstill så möjligt. Vi kommer även dela med oss av olika träningsfor

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5
6
7
8 9 10 11 12
13
14
15 16 17 18 19 20
21
22 23 24 25 26 27
28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards