Alla inlägg under april 2010

Av Julia och Melinda - 20 april 2010 07:45


HUR SER DIN KOST UT? ÄTER DU SUNT?

 

TESTA DIG HÄR:

 

 

http://iform.se/testa-dig-sjalv/test-kost/hur-sunt-ater-du


Och få hjälp med reccept som passar dig!

Av Julia och Melinda - 19 april 2010 15:15

När du nu ska börja ut och löpa, varför inte inskaffa sig en snygg löparjacka, helt gratis?

 

Jag garanterar att med nya och fina löparkläder presterar du optimalt under din runda. Nu kan du få en snygg löparjacka från Craft. Just nu får du den som gåva när du beställer en premunation på I FORM.
2 nummer av IFORM och löparjacka från Craft ENDAST 49.90 kr

Om man vill kan man välja ut löparjackan mot ett träningsset eller pulsklocka.

 


OTROLIGT BILLIGT!!!

Du får en otroligt fin jacka och dessutom en suverän tidning som innehåller allt du vill veta om hälsa och kost!

 

BESÖK
www.iform.se

Av Julia och Melinda - 19 april 2010 08:00

INGEN LÖPNING UTAN LÖPARSKOR

Vi har innan nämnt om hur bra det är att löpa, och hur härligt det är att ta en runda nu när solen tittar fram. MEN viktigt att tänka på när du ska ge dig ut är att du har ett par bra löparskor. Vi tänkte därför ge lite tips till dig, vad du ska tänka på när du köper nya skor.

5 steg till ett säkert köp

Dags att köpa nya löparskor? Vi guidar dig till ett bra köp.


  • 1. Köp skorna i en butik, där personalen vet något om löparskor. Det är långt ifrån fallet med alla sportbutiker. Fråga efter personen med störst expertis.

  • 2. Ta på skorna och spring en tur på löpbandet medan du blir filmad. Det är det enda sättet som du kan se om skon stödjer perfekt.

  • 3. Köp inte bara samma modell som förra gången. Det sker en konstant utveckling av de olika modellerna och därför kan en ny version av samma löparsko faktiskt ha ändrat sig så pass mycket att den inte längre är den bästa skon för dig.

  • 4. Alltför många kvinnor köper löparskor med ögonen, men färgen ska på intet sätt påverka vilken sko du köper.

  • 5.Ett klassiskt misstag som många kvinnor gör är att köpa skor som är för små. Löparskorna ska vara cirka ett nummer för stora.

  

Av Julia och Melinda - 18 april 2010 19:19


Smoothie med mango och jordgubb

 

 

 

 

 

Ingredienser:  (1-2 portioner)

  • 5st jordgubbar (färska) 
  • 2 stora apelsiner
  • 1dl fryst mango
  • 1 liten banan

 

Gör så här:

 

  • Skala bananen och dela i bitar
  • Pressa apelsinerna till juice
  • Skölj och ansa jordgubbarna
  • Mixa juicen med jordgubbarna, mangon och bananen
  • Servera!
  •  

      

     

    REKOMMENDERAS VARMT, VÄLDIGT FRISK OCH GOD SMAK!!!

     

     

    Av Julia och Melinda - 17 april 2010 09:15


    Finns det något vackrare än våren med alla blommor som börjar sticka upp och solstrålarna som värmer lätt? Våren är underbar men man kan inte annat än längta till sommaren, efter sommarlov/semester. Det gäller att ta vara på tiden som är här och nu och du har säkert kännt att du blivit lite piggare sedan solen kommit upp några timmar längre varje dag.


    Det är viktigt att få solljus för att må bra, känna sig pigg och få de viktiga D-vitaminerna. Därför tänkte jag ge dig fem tips att göra under våren för att må bra och ladda energi medan vi väntar på sommaren och ledighet!


    • Ta en fika med en god vän på någon trevlig uteservering, garanterat något som piffar till vardagen och vad kan vara mysigare än en kaffe i solen.

    • Ta en lång promenad på morgonen innan frukost. Gå upp en timme tidigare och ta en halvtimmes rask promenad, känn hur underbart det är i morgonsolen. Det sätter igång förbränningen, du får en bra start på dagen och kommer känna dig pigg hela dagen! 

    • Piknik, nu är det äntligen väder för en mysig piknik igen. Ladda korgen med goda bagguetter, pastasallad, fruktsallad, ost och kex. Eller det du hellst föredrar. Överraska din familj eller din familj och åk till en trevlig lungn plats i natuern.

    • Åk till havet, troligen för kallt för att bada men inget ger så mycket energi och härlig känsla som vid havet. Lyssna på vågornas brus och koppla av en stund. Att komma ifrån allt i vardagen är mycket betydelsefullt för att du ska fungera så optimalt som det går!

    Av Julia och Melinda - 13 april 2010 12:30


    Alla kan springa på ett eller annat sätt, det gäller bara att hitta sitt eget tempo och bygga upp sin kondition utifrån det. Nu när våren äntligen är här är löpning den absolut bästa och härligast träningsformen då du kan vara ute i naturen och känna intrycken runt omkring samtidigt som man tränar.


    Löpning är ett av de snabbaste sätten att komma i form och det krävs inte speciellt många gånger för att du ska känna en förbättring på både kondition och kroppsform tack vare att du får en rejäl effekt på flås, muskler och kaloriförbrukning redan från första passet!

    Det är inte många träningsformer som trimmar lår och rumpa lika bra som löpning och man får dessutom starkare coremusklatur på köpet. Alltså bålmusklaturen.

    Genom att springa förbättras immunförsvaret, stressen minskar och håller skellettet starkt.


    6 anledningar till att löpträna:

    • Starkare hjärta
    • förbättrad blodcirkulation
    • starkare skelett
    • lägre risk för övervikt och övervikts relaterade sjukdomar
    • Lägre risk för hjärt- och kärlsjukdomar, bröstcancer och vissa andra cancerformer
    • lägre risk för muskelbesvär och ledbesvär när du blir äldre

    Denna träningsform är verkligen  bra då det inte krävs några medlems avgifter, endast ett par bra skor, så ge dig ut i spåret. Du har mycket att vinna!

    Av Julia och Melinda - 12 april 2010 18:03


    Ni som följer våran blogg kanske kommer håg att jag och Melinda testade detox i en vätskeutdrivande form med örter som rensar koroppen från farliga gifter och slaggprudukter.Detta för att på så bli frisk från insidan så att näringsupptaget blir bättre och så att kroppen fungerar som den ska.


    Jag är väldigt nöjd med resultatet av detoxen då jag känner mig pggare, fått klarare hud och glansigare hår. Jag har lite av en problem hy och kan absolut se skillnad på min hy i ansiktet då den blivit jämnare och fått mer lyster. Jag vill absolut rekommendera denna typ av detox då den var väldigt enkel  att genomföra då man äter nästan helt som vanligt och resultatet blir en klar skillnad!


    Denna typ av detox hittar du i hälsokostbutiker och den detox vi använde heter Metho Draine Detox. Prova, du kommer må bättre!


    Av Julia och Melinda - 10 april 2010 17:24

    INTERVJU MED MARIE HILLNER, LIVSCOACH

     

    Vad är dina råd för att hålla en god hälsa?

    - Att ta reda på vem man är som person och sträva efter att leva ett balanserat liv. Jag tror att god hälsa börjar på insidan.

     

    Var bör man absolut undvika?

    -Jag tror inte på att förbjuda, jag tror att det skapar någon form av nyfikenhet och tvång. Men jag tror att stress, tobak och alkohol/droger ska undvikas så långt det är möjligt.

     

    Tycker du att vi är tillräckligt hälsomedvetna i Sverige?

    - Medvetenheten finns. Men att veta är inte samma sak som att göra… Jag önskar att många fler blir Hälsosmarta och inser vilken tur vi har som har ett eget val och eget ansvar.


    Vad är det för vanliga problem du tar itu med i ditt arbete som livscoach?

    - Många kommer till mig och vill ha hjälp med stresshantering och få en starkare självkänsla. Även viktminskning, karriärbyte och relationsproblem är ämnen som är heta att utveckla sig inom.


    Hur går du till väga då du coachar människan?

    - Genom en samtalsteknik där jag som coach ställer frågor till klienten, svaren klienten ger är sedan information som jag använder mig av genom att ställa följdfrågor. Jag försöker vidga klientens synvinkel och skapa en medvetenhet kring den aktuella lösningen.

     

    Vad är målet genom coachning?

    - Att ta sig från ruta 1 till ruta 5, eller annan önskvärd siffra och det räcker absolut att gå till ruta 2 också, det är helt individuellt och upp till min klient.

     

    Vad är det för typer av människor som vänder sig till dig?

    - Jag skulle vilja säga att det, bland andra, är människor som vet och känner att de inte lever det liv de vill leva. De känner ibland att det finns inre resurser, men vet inte riktigt hur de ska använda sig av dem. Eller så har vi personer som kommer och är helt uppgivna och inte vet ett dugg. De säger bara ”hjälp mig!”. Ibland träffar jag en person en gång som bara behövde få en struktur och en handlingsplan som ledde framåt. ”Typerna” är alltså vanliga människor med vanliga problem men som har kommit ett steg längre än många andra eftersom de är kloka nog att be om hjälp.


    Beskriv hälsa med tre ord.

    - Smart, Balans, Rörelse

     

    Beskriv kost med tre ord.

    - Näringsrik, God, Balanserad

     

    Beskriv motion med tre ord.

    -Rörelseglädje, Svett, Variation              

                     

    Vad tycker du är viktigt att tänka på i livet?

    - Jag tjatar om balans, men jag strävar efter balans i det mesta.

    Jobb/fritid, nyttig/onyttig, roligt/tråkigt, på/av, rörelse/stillhet.

    Myntet har alltid två sidor.

     

    Hur mår man när man mår bra?

    - Jag tror man har frid i sinnet och känner balans i vardagen. Man mår bra när man klarar av att hantera livet på livets villkor. Oavsett om det är glädjeämnen eller sorg.


    Hur uppnår man glädje och harmoni i livet? Några tips!

    -Våga vara ärlig och berätta om dig själv för någon du litar på, även hemligheterna!

    Fundera på hur du vill leva ditt liv, vem vill du vara, vilka egenskaper skulle du vilja ha. Hitta en förebild som är ungefär så som du önskar vara och härma henne/honom. Du ska inte låtsas bli någon annan men härma konceptet!

    Utsätt dig för roliga saker och skapa fina minnen.

     

    Vad ska man äta för att äta rätt?

    - Det finns inga generella svar som passar alla. Det beror på vem du är och vad du gör. En person som tränar behöver äta mer än en person som inte rör på sig. Jag tycker att GI och tallriksmodellen passar mig personligen bäst.

    Vad ska man äta innan respektive efter ett träningspass?


    - Ett vanligt mål mat cirka 5-6 timmar före träning, ett mellanmål (frukt och bröd exempelvis) 2-3 timmar innan. Drick vatten, före, under och efter träning.

    Direkt efter träningen är det bra om du äter ett mellanmål med kolhydrater och proteiner.

     

    Vilken är den mest effektiva träningen, om man tänker på t.ex kondition, styrka eller en blandning?

    Jag vill belysa att variationen är den bästa. Kondition, styrka och avslappning.

     

    Hur många gånger i veckan anser du att man ska träna?

    - 2-3 gånger är lagom för god fysik men vill du träna upp din styrka eller kondition så bör du träna 4-6 gånger per vecka, men återhämtning är minst lika viktigt. Glöm inte vardagsmotionen.

    Vad tycker du om dagens ungdomars hälsa och livsstil?

    Jag hoppas att det skett en förbättring kring ungdomars självbild och självkänsla sedan jag var tonåring. När man är tonåring är det så oerhört viktigt att passa in och inte känna sig annorlunda MEN alla är lika och alla är olika! Det är mycket upp till föräldrarnas ansvar att skapa en hälsosam miljö för sina barn.

    Destruktivitet finns bland alla grupper av människor men något som kan motverka det är att i tidig ålder utsättas för motion och hälsa (även mental hälsa). Notera att motivation är självförvållat, beroende på vilken attityd du väljer att ha så kan du påverka din motivation - och motivation är en stark drivkraft.

     

    Hur kommer man i kontakt med dig?

    - Hos mig går man frivilligt och som privatperson. (Företag och skolor kan anlita mig) . Man behöver ingen remiss eller läkarbesök innan. Jag coachar på telefon och i våra lokaler.

    Kontakta mig gärna på min arbetsplats Må Bättre i Falun 023-155 25

    marie@mabattre.com www.mabattre.com


    Finns det något mer du skulle vilja tillägga eller rekommendera som är viktigt för oss människor att tänka på, göra osv.?

    - Var sann mot dig själv, erkänn både dina brister och tillgångar. Var medveten om att du är fri att välja och att du själv är ansvarig för dina handlingar. Lev här och nu och uppmärksamma guldkornen i vardagen.

    Träna för att det är kul, ät för att du är hungrig, vila när du behöver.

     

     

     ETT STORT TACK TILL MARIE HILLNER!!!

    för att hon ställde upp på intervjun.

    Vill ni komma i kontakt med Marie Hillner, livscoach kan ni nå henne på hennes mail:

     marie@mabattre.com 

     

    Ni kan ÄVEN checka hennes hemsida:

     www.mabattre.com /falun

    Presentation


    Vår blogg är en blogg för dig som är intresserad av hälsa, kost och motion. Här hittar du allmäna hälsotips, konkret fakta om vad som är viktigt för dig som person för att få en så bra livsstill så möjligt. Vi kommer även dela med oss av olika träningsfor

    Fråga mig

    0 besvarade frågor

    Kalender

    Ti On To Fr
         
    1
    2
    3
    4
    5 6 7 8 9 10
    11
    12 13
    14
    15
    16
    17 18
    19 20
    21
    22
    23
    24
    25
    26 27
    28
    29
    30
    <<< April 2010 >>>

    Sök i bloggen

    Senaste inläggen

    Kategorier

    Arkiv

    RSS

    Besöksstatistik


    Ovido - Quiz & Flashcards